Happy B-day girl!


GRATTIS! världens bästa, Ell. ♥


but then again, I don't remember you.



Who says I can't be free, from all of the things that I used to be? Rewrite my history. Who says I can't be free?

I don't remember you looking any better.
But then again I don't remember you.

torsdag tjugofemte mars.

och så var det våffeldagen. men vi äter pannkakor med glass istället. det är typ samma sak, fast en annan grej.

läs inte. jag behöver bara skriva av mig.

i måndags träffade jag min läkare och psykolog. min läkare skrev ut antidepressiva till mig. min psykolog ville höra lite om min lilla fredagsgrupp. min läkare sjukskrev mig. min psykolog vill veta om 5 veckor hur de antidepressiva funkar. läkaren sa att man kunde få biverkningar som mer oro och ångest den första veckan. jag började i måndags. igår (tisdag) målade jag om mitt rum (fredagens läxa - gör något kul) och jag hade kul. idag har jag fnissat som aldrig förr. har inte känt mig såhär glad på väldigt länge. jag vill inte ta ut en vinst i förskott (det brukar följa med ett kraftigt bakslag) men jag känner mig mycket lättare i kroppen. det känns inte så mörkt längre. fantastiskt hur en litet piller på 25mg kan åstadkomma så mycket.

jag vet att jag skriver om panikångesten och försöker få vem-som-helst att bara försöka förstå mina känslor. men jag har inte själv accepterat min panikångest. jag känner det. jag vet att jag har den. men jag har inte accepterat att jag har den. för jag tror fortfarande att jag ska vakna imorgon och inte ha ångest för att ta bussen och åka iväg och göra någonting (jobba, gå på stan, fika, shoppa, träffa någon, whatever) men ändå går jag upp 2 timmar innan jag (om jag måste) åka iväg någonstans, för att mentalt förbereda mig. det gjorde jag även i måndags. men åt helvete med det i alla fall. jag fick åka under rusningstrafiken och det var en av de värsta panikångestattackerna jag haft på länge. hela måndagen gick åt att må dåligt. även fast jag använde mig av mina "säkerhetsbeteenden". och nu förtiden, efter all tid i KBT:gruppen, så känns det som jag mår mer dåligt av att använda alla detta beteenden, eftersom jag vet hur jag mår när jag pysslar med de. istället ska jag vara vara närvarande i ångesten och acceptera. men dra mig baklänge vad det är svårare gjort än sagt.


För Tomas.

Tomas Hjerts rehabiliteringsfond
Svenska Handelsbanken:
Bankgiro: 601-3213.

Pengarna ska gå till Tomas Hjerts rehabiliteringskostnader såsom ett handikappanpassat hem, bil och andra sjukvårdskostnader. Trångsunds IF, Vallentuna Hockey, Huddinge Hockey, Nacka HK, AIK Hockey och Tre Kronor har redan bidragit eller kommer att bidra till fonden.


Läs artikeln själv, här.

sneak y peak.

shit, vad irriterande. färgen ser inte alls likadan ut på bild som den gör i verkligheten. ja, annars har jag målat, målat och målat. det har liksom tagit hela dagen. ja. förutom att jag tog sovmorgon imorse, eftersom jag gick upp 05.30 i måndags. och måndagen ska vi inte prata om.

mitt rum börjar verkligen bli fint nu. vad det kliar i fingrarna att göra iordning resten av lägenheten..

i've been confused, out of my mind lately.


befinner mig i ett stort vitt vardagsrum, med två stora fönster ut mot upplandsgatan. ett stort matbord med sex stolar står framför. jag sitter i en utav de två bruna sofforna med massa rosa, vita och blommiga kuddar. på tvn, på svt1 är det män som hatar kvinnor. i rummet bredvid sover en söt blond 3årig pojke som egentligen inte ville sova, för han ville leka med sin barnflicka. vi hann ju bara leka i en timme.

nu ska jag gå och kolla om diskmaskinen jag startade för ett tag sen är klar - jag tog ett eget initiativ eftersom jag är så snäll. sen tänkte jag kolla i skafferiet som jag blev erbjuden att nalla från.

you can get me so easily now.

jag känner mig helt tjockskallig av allt slem i huvudet. blir liksom andfådd av att bara vara. svettas som jag aldrig gjort något annat i mitt liv. trött och seg. har kollat på the city weekend break hela morgonen/dagen, än så länge.

försöker dock göra mig lite fin med smink, (se lite piggare ut) för om ett tag ska jag ta bussen mot vasastan och passa isak när föräldrarna rullar iväg på fest. kan ju lika gärna sitta i deras soffa och hosta och tjäna lite cash än att sitta hemma i min soffa och bara hosta.

host.
host.

do something you think is FUN.

det var jobbigt att kliva upp imorse med feber, halsont och allmänt PMS:igt humör. syrran hade tur nog gjort kaffe, så det var bara att hälla upp en kopp och börja med morgonrutinerna.

det var skön stämning på kursen idag. den där läraren som jag inte är så fancy av var sjuk. alla tyckte att det var harmoniskt och lugnt (utan henne). någon som ser ett samband?

tjejerna utbrister; "har du färgat håret?" när jag anländer sist till klassrummet. nej, skrattar jag, det var ju ett tag sen. M säger: det ser annorlunda ut. ljusare liksom. jag säger att det kan bero på att jag duschade igår. ha---ha.

T säger: "jag vill att ni fortsätter öva på läxan ni fick förra gången." "och en till läxa. och det är att jag vill att ni gör någonting som ni tycker är riktigt kul."

kul? vad tycker jag är kul? när gjorde jag något kul sist? visst jag har gjort saker som är trevliga och mysiga osv. men något som är riktigt kul? det var en jävla svår läxa.

i love ghost whisperer.

BIG SPOILER!

jag älskar att säsong 4 har börjat gå nu.
okej. melinda gifter sig med sam (i sams kropp finns jims själ. jim är melindas ex.man som dog. fast sam ser ut som jim eftersom man ser sam genom melindas ögon. men ibland ser man sam som ser ut som sam.) (sam är skitful och jim är skitsnygg) melinda är gravid, med jims barn. omg. kan det bli bättre?


Hangover/Gag/Reeeeel.


i never loved you enough to hate you.


jag och min dator fick virus samtidigt. igår.

irriterande att få virus på datorn, eftersom jag bara haft den i ordning i ett halvår.
jag vägrar acceptera att jag är sjuk och kommer åka till kursen imorgon i alla fall.

ska fortsätta kurera mig.


maybe the worst day of this year so far.

jag har verkligen haft världens hemskaste dag. började med ångest. följt av nedstämdhet. ledsen och tårar. mera ångest. gav mig ut på en promenad för att försöka fly, bli av med den, få lite sol och göra av med energi. vet inte om det blev värre, men den var kvar när jag kom hem. satt som en zombie i sängen och tårarna rann. tänkte ringa och sjukanmäla mig men gav mig fan på att åka iväg iaf. tur. isak och jag skrattade hela tiden tillsammans. direkt när jag gick därifrån sjönk humöret och herr ångest hälsade på igen. fan och hans moster också. höll på att bryta ihoppå buss/tunnelbana(kan ju glömma att jag pallar handla på ica nu)/buss.

hoppas att imorgon kommer kännas lite bättre. orkar liksom inte gråta mer. man får som helvetisk huvudvärk. ögonen svullnar och sminket kan man ju kasta ditt pepparn växer. fan fan fan.

inte konstigt att man börjar tveka på om det någonsin kommer bli bra igen. dock har vi kommit till mittpunkten av KBT:n. antar att det här är en sorts vändpunkt. för ihelvete vad ont det gör. orkar inte ha det såhär längre. det är så mycket som jag vill göra med mitt liv - som inte går, just nu. fan.

Whatever she says, I say.


I'm selfish, impatient and a little insecure.
I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle.
But if you can't handle me at my worst,
then you sure as hell don't deserve me at my best.

- Marilyn Monroe.


ja, hon heter Katten.

bästat citatet idag:
"..om man kissar på en katt är det en kissekatt. om man missar är det en kissemiss."


min gulliga katt, katten. (ja, hon hette Katten.) som inte längre är min. :(

i'm not okay today.


you spin me 'round.


com'on baby, play hide and seek.

MUMS. chicken bontana. texas, texas, texas, yummi.


not my cup of tea. my cup of coffee.

var i gamla stan tidigt imorse. behandlingen går på 10 minuter. så knappt innan man kommit in genom dörren är man väg därifrån igen. det känns helt ok. nu är jag på kontoret. har arkiverat upp massa saker på vinden och hittat gamla barndomsminnen. speciellt vår gamla cowbell. ♥

Alla som inte dansar...

är hetrosexuella? haha! hetare killar får man ju leta efter!

- -» Norrtälje.

söndagsmys norrut. har inte varit i norrtälje sen juldagen... wops. det är nästan 3 månader sen.


I/Can/Leave/My/Troubles/Behind.


I was aiming for the sky,
ended up flat on the ground
But once again the sun is rising,
I better keep on walking
Keep on walking.

I have a long road ahead of me
It’s cloudy and dark, it’s hard to see
Will I ever get through to the end?

I better keep on walking.

vilken jobbig dag igår. från att alltid ha varit försenad till våra möten, så kom jag 30 minuter FÖR TIDIGT. hallå? jag fattar inte. men de droppade in efter en. jag och M stod och pratade innan vi gick in. någon minut senare försvann hela hon in i ångesten. det var obehagligt att se. inte ens jag vet vad man ska säga till någon som får en panikångestattack. det blev bättre sen. när jag kom tillbaka från rasten vände hon sig mot mig och sa; "har jag blod i näsan?" haha. jag glor upp i näsan på henne och svarar: "nej, det är lungt!" :)

det roliga var när vi stod ute och rökte
och L kallar oss för "freakshows" fast vi är "ganska bra ändå" och att I börjar prata om att vi borde ha en réunion om 10 år och se hur vi mår. haha.

annars var det en jobbig lektion också. vi pratade om katastrof-cirkeln och existentiell ångest. blä. vi fick alla en varsin, personlig, helt banal läxa - men för oss är det helt bananaz. får se vilka som lyckas klara de. jag måste.

efter kursen var jag som vanligt döhungrig och dötrött.
efter det fick jag också massiv huvudvärk.
idag är det sol och jag är glad över mina nya kläder.

you sure as hell don't deserve me at my best.


The sun is rising, I better keep on walking.

godmoorgon!

klockan är snart sju och jag har varit uppe ett tag. det snöar ute. för er som ville veta. jag ska åka om 1 timme och 50 minuter. mellan klockan 9 - 12 så kommer de stänga av strömmen här hemma. stackars syster.

idag är det 1 år sen jag var med i en busskrock. och min fina vän christofer fyller 27 år idag. ♥ heerrå.


i wish i was yours to keep.

jag är kissnödig. jag äter ananas-skivor direkt ur konservburken. jag är sugen på kaffe - men blir snurrig och mår illa av det. (WTF hände?) jag borde gå ner till tvättstugan och kolla tider. (eftersom jag missade min tid igår!)


hey man.


I wanna go to those undiscovered corners of the stars.


JAG ÄLSKAR DÖRRMATTAN JAG KÖPTE IDAG. FIIIERCE.


kontorsjobb idag. arkiverat och sorterat gamla lönespec:ar från ett uppdrag mellan 2007 och nutid. woha. lunchade hos spanjoren och åt fisksoppan igen. yummi. shoppade efteråt också. min dörrmatta ♥ & lite kläder.

middag hos mamma. lyxlyxlyx. mötte syster i slussen och så köpte vi kaffe, ananas och bakis-snacks.
i'm happy today.


10/03/10


Still, it’s a thrill to walk in the unknown without fear.

jag trodde jag hade bokat tvättid till idag. HA-HA. det hade jag inte. man måste ha koll på datumet när man bokar tvätttid. iirrrriiii. har lekt med isak idag. han skrattade åt mig när jag halkade på isen. det hade jag också gjort. HA!

har inte så mycket övers att dela med mig av. måste hoppa ner i sängen snart. BYYYYYE.

Hope.


Jag har aldrig gillat att åka buss. Jag åkte inte buss själv förän jag var runt 13-14 år. Jag var riktigt rädd. Vet inte varför. Jag har aldrig tyckt om att shoppa. In, plocka det som ska plockas, ut - hem. Jag kan inte gå in, kolla runt, testa lite, kolla lite mera, tveka, testa igen, köpa/inte köpa, ut – gå vidare. Jag hatar det faktiskt. Att ha levt med ångest under så lång tid har verkligen satt sina spår. Jag vet att min ångest började ordentligt när jag gick i 7:an. Hur gammal kan jag ha varit då? 12-13 år.

En person som aldrig har haft anorexi/bulimi/ätstörning kan aldrig förstå ångesten man får av mat. Jag hade både och- eller vad man ska säga. Åt inte när jag var själv, men när jag var tvungen att äta inför personer i min närhet, spydde jag alltid efteråt. Det fick inte gå mer än 20 minuter, eftersom det är svårt att spy då. (har fått väldigt många bieffekter efter ätstörningen, spy-fobi och problem i höfterna, bland annat.)

En person som aldrig skurit sig själv eller skadat sig själv på andra sätt (finns hundratals olika..) kan inte förstå den ångesten. Och alla dessa fjortisar som kallar andra ungdomar för EMO:n och hela den skiten gör mig så jävla förbannad. Snacka inte om sådant man inte vet någonting om. Jag skar mig – gör det mig till ett emo? FUCKYOU.

En person som aldrig upplevt en panikångestattack.. VET INTE vad en panikångestattack är. Det är ett rent helvete. Ett stort handikapp. Jag har diagnosen Agorafobi (också känt som ”torgskräck” i folkmun). Jag hatar det. Jag hatar ångesten inför att få en panikångestattack.

Efter att ha förlorat väldigt många nära personer på ett några få år satte det sina spår. Har blivit livrädd för att förlora de jag står nära idag. Därför har jag svårt för att släppa in folk. Jag vet inte om jag kan lita på de. Jag vill inte bli sviken och lämnad. Jag har tydligen separationsångest. Har väldigt svårt för att säga hejdå, krama och vara nära fysiskt och för att visa några av mina riktiga känslor.

Tro mig, jag kämpar varje dag mot hjärnspökena.

På något skumt sätt har jag fortfarande inte accepterat att jag har panikångest. Jag tror fortfarande att jag ska vakna imorgon och att jag ska vara ”frisk”, att allt ska vara borta och jag ska kunna leva normalt. Därför är jag så jävla glad att jag har min lilla grupp som jag träffar varje fredag. Jag är så glad att jag har dem. De förstår mig. De hjälper mig. Men först måste jag acceptera och kämpa bort panikångesten, PÅ RÄTT SÄTT.

Ett steg i taget, men när jag tagit första steget vill jag ta sista steget samtidigt. Jag är otålig. Vill inte vänta mer. Jag vill leva mitt liv. Nu. Med eller utan ångest.


Can/we/call/it/even?


gick på en promenad tidigare idag med musik i öronen och solen i ögonen. tankarna blev så himla bra. alla ord föll på plats i huvudet. kändes som jag ville skriva av mig allt på en gång. när jag kom hem satte jag mig ner och försökte. fick inte fram ett ord. varför är det så svårt? får försöka ikväll istället.

har försökt fylla i mallen som maria skickade tidigare. det går framåt, men det är lite knackigt. är så oinspirerad. tråkiga ord på ett blankt papper. blah blah. jag tror jag ger upp för idag.

nu tänker jag hoppa in i duschen istället. (btw, så mår jag jätteilla idag.)

I've broken my heart so many times I stopped keeping track.


pappa (bakom), brorson och storebror.

pappa langar mode-posen!

min sötis-christin.

jag och syster passade på att hänga lite i danderyd också.

DAGENS OUTFIT.


nu ska jag göra mig vacker. för lite senare kommer christin, jonas och albin och plockar upp mig.
vi ska åka till farsta och äta middag hos pappa & c/o.

I Said Love Love Love.


okay?


just leave with me now, say the word, and we'll go.


gud vad jag avskyr 604:an på morgonen. ärligt, mer än 20 minuter sen... fuck that. jag fick springa ner till RNT. (har precis skickat klagomail till SL.se, hihihi!) TUR för sl så kom jag bara 1 minut för sent till mötet idag. med nöd och näppe, för vid södra station klev massa äckliga dagisbarn på. H to the A to the T to the A. hej. hej. vad heter du? vart ska du? hallå. faaaaaaaack-ooooff!!

jag hade tur. I och M var också sena. de kom precis efter mig. och alltså, idag. VILKEN SJUK ROLIG LEKTION. haha, störd! vi gjorde helt miffiga övningar. vi fick ett papper med svarta och vita streck som vi stirrade på i 5 minuter, cirka 10 cm från ansiktet. vi fick sitta var och en på en pall mitt i rummet. ok. inte så konstigt. men sen skulle vi ligga på mage på pallen. HAHA. snacka om att man kände sig fånig!

vi skulle snurra så vi blev yra. jogga på stället. springa runt i en ring. HAHAHA. 7 vuxna människor springa runt, runt i en ring. jag bara asgarvade. haha. sen skulle vi andas genom ett sugrör och hålla för näsan.

matilda säger: tja. ska vi ses i helgen och ligga.... på en pall?


i love that you call me when you've said you would.

(ÅH - JAG ORKAR INTE!)
skrev precis ett långt inlägg och så fukka det upp sig och nu måste jag skriva om. det tänker jag inte göra.

jag har faktiskt haft en mysig dag.
vaknade 05. vågade inte somna om.
trodde jag skulle försova mig då.

har myst med en hostig och rödmosig 3åring.
gjort och lekt med trolldeg.
kollat på emil 2 gånger.
läst bra artiklar.
funderat lite.
lagt pussel på 35 bitar, 2 gånger.

åkt massa buss.
fått massa pengar.
lagat massa korvstroganoff.

jag är kaffesugen.
kan man dricka kaffe nu?
kommer jag kunna somna sen?
får väl skylla mig själv, isf.

jag måste duscha ikväll.
jag är inte riktigt nöjd med min hårfärg.
shit happens.

jag är trött.
jag är mätt.
var döhungrig, och blev dömätt.

men först ska jag koka kaffe. duscha och SEN sova.
imorgon är det kurs igen.
FREDAGSMYYS.


ART.

lilla I-grisen ligger och snarkar bredvid mig i soffan. vi har kollat på emil i lönneberga i typ 2 timmar. nu kollar jag på oprah. lite röksugen är man ju, men jag varken orkar eller vill gå ut. jag vill sitta här. och lukta på blommorna.

jag älskar den här:

Magic/Dough.


just nu sitter jag och isak i vasastan och leker med trolldeg. vi gjorde degen själva. yay.

Saturday Wiener.



HA HA HA! jag och min syster är så mogna. vi hittade en baouta stor korv på ica. och så hette den lördagskorv. det tyckte vi var skitroligt. nu ska vi äta min fisksoppa (som min syster tvingade mig att laga!) puss och krrrram.

So/May/Others/Live.

herregud! har kollat på the guardian (pause/on/pause/on) samtidigt som jag varit upp och ner till tvättstugan med tusen kilo tvätt. jag satt nyss och bölade till slutet av filmen. SJUKT BRA FILM. 


U singing to me baby in my head right now.

eeeeeeeey. jag var hos johanna idag och färgade bort utväxten. HELL YEAH. jag älskar johanna. hon plattångade mitt hår. FÖRSTA GÅNGEN EVER - en frisör plattar mitt hår. för första gången har jag gått iväg nöjd och inte skämts för man fått en tantfrilla och bara vill hem och duscha. johanna, i'll be back.



Sore/Muscles.

åt en asgod fisk och skaldjurssoppa med aioli till lunch idag. och jag har träningsvärk från igår. HAHA. åker strax till farsta centrum. sen vidare till vasastan och plockar upp isak. imorgonbitti händer det grejer.

- I'LL/BE/THERE/FOR/YOU.


play with me baby.

kolla vad fint albin byggde. han har grym finmotorik.

albin tycker om att leka med våra gamla leksaker.


första mars tvåtusentio. 01/03/2010.


jag tror jag måste sluta snacka skit om att mitt hår är så jävla fult och att jag inte kan leva utan plattång.
mina lockar är ganska söta. fast bara det kunde vara lite längre. ha, att man aldrig kan vara nöjd.


RSS 2.0